lördag, mars 22, 2008

Helgtid

I år kom Påsken tidigt. Pratade med studentprästen för någon vecka sedan som förklarade hela sammanhanget med månfaser och vårdagjämning osv. Påsken kan tydligen komma en dag tidigare än vad den gjort i år, men inte mer. Påsken brukar kännas som om halva våren är avklarad och det är spurt till sommaren, men i år känns det inte riktigt så. Det har aldrig varit så kallt och vintrigt som nu den senaste vecka, och våren känns som en stilla önskan.

Som vanligt blir det ett evigt farande fram och tillbaka mellan släktingarna dessa lediga dagar. Idag Lerbäckshult, imorgon... Ja, nu är det ju så att mina päron råkat på nån form av basillusk, så det blir inget Lerberget imorgon. Tråkigt, men så kan det bli. Och vi som köpt fin blomma och påsk-princesslängt för att riktigt gotta oss. Hoppas de kryar på sig ordentligt.

Annars känns det som en långsam startsträcka mot vad som komma skall. Resten av våren är i princip uppbokad nu, det känns som om det är något att göra varje helg, och fullt upp i veckorna. Galet, men det är väl livet. Satt och pratade med Moll eidag om hennes jobberbjudanden från höger till vänster. Det är kul när jobben ramlar in på en, men det innebär sällan bara att säga "ja tack" utan innefattar även flyttar och omställningar och hela mulevutten. Hon har en hel massa att ta ställning till. Egocentrisk som man är så önskar man naturligtvis att hon stannar i krokarna, men hon måste göra det som känns bäst för henne. hon sitter nog fast lite i det som är vår generations dilemma - så många val och så höga prestationskrav att om man väljer att utvecklas på hemmplan så blir det nästan lite som ett personligt nederlag. Det tog mig fyra månader i Afrika att inse att man lika gärna kan ha sina utmaningar runt husknuten, men det är helt enkelt något man måste komma fram till själv! :)

Nu ska det käkas!!! Hihihi!

/S

Inga kommentarer: