söndag, juli 05, 2009

Lördagskväll med familjen

Det är fint med familj. Alla föds in i någon typ av familj. Den kan man inte välja. Den kan vara skitkass, trasig, trygg, stärkande, eller allt mitt emellan.

Men sen finns det den familj som man faktiskt kan välja själv. Den som består av ens vänner. Där man kan finna all den gemenskap, glädje och styrka som man behöver. Där man kan skratta, umgås, vara sig själv i vetskap om att alla uppskattar och tycker om en. Efter en lång och härlig grillkväll på klubbhuset på Vikingstrand konstaterade jag och Richard på väg hem i sommarnatten att vi har världens härligaste kompisgäng. Vi är många olika människor, från många olika håll, på olika hållplatser i livet, men vi har ändå den starkaste av gemenskaper.

Kärntruppen av killar som känt varandra sedan småbarnsåren, flickvännerna som halkat in på ett bananskal, och så diverse andra permanenta eller tillfälliga bihang och tillskott. Det är människor man vuxit upp med, blivit vuxen med. Man möts alltid med glädje, det blir många skratt och minnen, men också djupa diskussioner av allvarligare art om livet eller aktuella världsproblem. Hur många nätter har vi inte försökt lösa meningen med livet, eller försökt skapa fred på jorden, typ? =)

I en värld som ibland är till synes kall och hård är detta kärlek, så enkelt är det!

/S

Inga kommentarer: