fredag, april 25, 2008

Klimatkompensera

Efter att ha läst Metros nummer idag som bara handlade om miljövänlighet, hållbarhet och klimatsmarthet, så måste jag bara säga att jag har haft dåligt samvete sedan innan om att vårt flyg till semestern stannar i Zurich både på dit- och hemvägen. Som miljöstrateg vet man ju att cirka 70% av bränslet går åt vid start och landning...

Jag tycker iaf att det är ganska OK, med tanke på att jag åker kollektivt till arbtet resten av året, och de senaste två åren har jag ju faktiskt tagit cykeln överallt i stan... Ni riktigt märker hur jag försöker övertyga mig själv om att det är OK va???

Fast om man ska göra sig själv en riktig "klappa dig på ryggen nu Sofie"-list så har jag ju faktiskt gjort ten hel del saker för miljön och hållbarheten:

- Valde tåg framför flyg senast jag skulle till Sthlm
- Köper grönsakerna från Mossagården (allt är ekologiskt och närproducerat om det går)
- Kollektiv transport t/f jobbet
- Cyklar nästan alltid inom stan
- Kan inte minnas sist jag satt själv i en bil
- Ger bort gamla kläder till second hand
- Köper hållbara presenter till nära och kära
- Alltid rättvisemärkt kaffe och dito bananer
- Räknas fadderbarn?

Åja, det är en liten lista iaf. Målet är att den ska fyllas på och fyllas på så långt det bara går! Ekomani, jajamen! :)

/Sofie

1 kommentar:

Monika sa...

Heej. Tack för en jätte bra och inspirerande blogg! Jag läste idag att Arvid Nordquist har börjat klimatkompensera hela sitt kaffesortiment, det låter ju jätte bra! Då jag är lite "lost" i alla dessa termer undrar jag ifall du vet mer vidare hur det fungerar?
Vänliga hälsningar