måndag, juli 07, 2008

Relalalaxa

38-45 grader.
Sol (sa klart)
Svalkande vindar
Thank God for semester!
Vi kom till Dahab for nastan precis tva dygn sedan, efter ett dygn pa resande fot. Och vi har lart oss att ALDRIG, ALDRIG ha en transfer fran Cairo airport igen. Totalt kaos. Men vi kom med ratt plan (ingen form av sakerhetskontroll by the way), och landade i Sharm. Var taxichaffis kunde inte prata engelska, men var tvungen att gora nagon form av arende som innebar en timmas stopp/omva. Det var den storsta forseningen pa hela resan faktiskt!
Nu ar vi i allafall har, pa Penguin (hahaha, passande namn med tanke pa vadret), och njuter allt vad vi kan. VI har dykt bagge dagarna, Richard blir battre och battre for varje nedstigning, och har an sa lange bara behovt lana instruktorens regulator en gang (han var nere pa 50 bar med en ganska lang bit kvar). Det har varit blandade typer av dyk an sa lange, och blandat att se pa. Det var forst idag som vi tyckte att det borjade arta sig vad galler fiskliv osv. och dagens tva dykj har i princip tillbringats i ett akvarium av massa fiskstim. Vackert!
Imorgon ska vi klamma in tre dyk, och antligen fa aka till Blue Hole. Det innebar att Richard ska fa gora ett djupdyk. Han kommer antagligen att gora tre s.k. Adventure Dives, och darefter bli en adventure diver - d.v.s. nivan innan min. Ska bli spannande att se hur han klarar det. Darefter blir det drift dive och, sen ett nightdive. Mitt forsta, och jag ar lite nervos (kontrollbehovet...).
Det har annu inte hunnit bli nagot windsurfande for Richard, all tid gar at till att dyka, ata och sova ( i ungefar namnd ordning). Vi vandrar runt Dahab pa kvallarna efter middagen, har ar sa mycket mysigare an i Hurghada. Vi alskar det.
Penguin Village ar ocksa fantastiskt. Rummet ar val okej, man far vad man betalar for, men personalen ar trevlig, restaurangen helt underbar (man sitter alltsa verkligen pa en kuddhog med vattnet rakt nedanfor), och maten god.
Det har ar vad man orkar med att skriva nar man har gatt in i ferie/mode, tempot ar slott och man bara njuuuuuuter. Nan som vet vad det kostar att emigrera? =)
/S

Inga kommentarer: