lördag, augusti 08, 2009

Konsumera mera...

Trots att lågkonjunjturen är över oss spenderar vi svenskar tydligen mer och mer pengar i konsumtionsvaror. Detaljhandelns omsättning hade stigit med fem procentenheter (det är viktigt att skilja på detta och procent fick jag veta av körsyster Anja igår) i Juni, och jag tror inte att Juli blir sämre. Antagligen är det ändå ett tecken på lågkonjunktur eftersom fler svenskar kanske väljer att semestra hemma och därför väljer att lägga sina kronor här i stället för att göra av med dem långtbortistan.

I alla fall. Kontentan av detta blogginlägg ska ändå vara att jag känner att vår lilla familj också bidrar till denna ökade omsättning. Rätt rejält. Nu när man har flyttat in ordentligt i nya lägenheten, Nova har kommit och vi har hunnit vänja oss vid varandra, så har det liksom krupit i kroppen av att få de där sista sakerna på plats. Finliret. Detaljerna som gör'et.

Vi har haft två såna ställen. Balkongen är ett. I denna nya lya har vi en dubbelt så stor balkong som i vår förra lägenhet, med andra ord en balkong som man faktiskt kan vistas på utan att få klaustrofobi. Jippi! Men, det är ju ändå bara en kall grå betongbit till att börja med. Sisådär inbjudande...

Richard lägger trall (Tack MaPa för sommarbonusen!)

Som vanligt har jag och Richard haft en lång process med diskussioner och idéer innan vi till sist kunnat kompromissa oss fram till en lösning som passar oss båda. Det har varit tal om pinnstolar (för att få mer plats - till vadå kan man undra), träsoffa (för plats till fler gäster - men hur bekvämt är det egentligen), loungemöbler i konstrotting (ack så fint, men SÅ stor är faktiskt inte balkongen), baden-baden stol (men då får det bara plats med en, och ska man ha varannan dag i solen då?) och en massa andra förslag. Till slut blev det ändå bra med två bekväma stolar och ett fint bord. Tack och lov var vi överens om att golvet skulle vara trall, och att det skulle komma upp en hylla för blommor (där krävdes det bara lite övertalning om exakt utformning...), och för någon vecka sen var allt äntligen färdigt.

Färdigt! Fint! Fantastiskt! Färgglatt!

Nya hyllan med nya blommor

Och ja, sedan dess har vi i princip bott på balkongen så fort det gått. Det blir hett som i en bakugn nu när det är soliga dagar, och det vittnar våra fina blockljus om. Medan blommorna har stått emot hetta tack vare dagliga vattenransoner, är det svårare att veta vad man ska göra åt kompakta stearinblock som smälter i solgasset. Men det är det enda som inte känns helt perfekt där ute nu. Och eftersom det är en som fin dag idag, så är det dit jag är på väg nu för att njuta av ett par timmar innan Richard kommer hem från jobb och vi förhoppningsvis drar ner till stranden en runda.

Trevlig helg allihopa!
/S

Inga kommentarer: