tisdag, april 08, 2008

Slut i rösten

Idag har vi tränat med storbandet inför vår spelning på fredag - vi ska sjunga med Roger Pontare på konserthuset. Det är vår tur att ställa upp på storbandet eftersom fvi arr:ade julkonserterna och de då var våra gästartister. Det är alltid en utmaning att sjunga med storbandet och samtidigt vårda rösten. Är man van a capellasångare så är det inte lätt att ställa om sig till det faktum att man inte hör ett dyft av sig själv och sin egen röst, utan bara ett antal trumpeter, tromboner, saxofoner för att inte tala om slagverk. TJONGGGGG säger det i huvudet lite då och då när det blir extra kraftfullt.

En extra utmaning är att många av våra låtar är satta i ett lite ad lib-tempo, men det fungerar aldrig när man spelar med storbandet som alltid SLAVISKT (och då menar jag verkligen petnoga slaviskt) följer taktslag och notlängd. Vet inte hur många gånger i har fått påpekat att vi sjunger ett halvt takslag för länge, håller ut en ton som bara står som kvartston i noterna osv. De vet helt klart inte vilken konstform barbershop är! =) Nej, skämt åsido, vi som kör lär oss också väldigt mycket om att hålla takten och tempot. Tråkigt är bara att många av våra arr får satas ner. Som en av mina favoritswinglåtar, som nu känns som om den går i halva tempot, och inte alls svängig när vi sjunger den, bara när det är instrumentala biten.

Jaja, dumt att klaga, det är ju trots allt hmlarns kul, även om jag hellre personligen fokuserat mig på tävlingslåtarna, det är inte ens en månad kvar tills det är dags att åka till Västerås...

Nu är det dags att gå och sova, jag är upp SENT idag (betänk att klockan är 23.15...uuuuuhhh)!

/Sofie

Inga kommentarer: