tisdag, juni 02, 2009

Skamfläcken...

Vi har alla, eller har i alla fall haft en eller ett par stycken, sådana. Skamfläckar. Syndiga små hemligheter. Snuskigheter. Det kan vara saker som borde göras, saker som borde sägas (eller ursäktas), saker som liksom ligger och ständigt stör i bakhuvudet.

I vår nya lägenhet har badrummet varit den stora skamfläcken. Under de två månader vi har bott här har det annars superfräscha, nykaklade, rymliga badrummet sett ut som kriget. Alla saker som borde finnas i badrummet har legat nedknycklade i en flyttlåda, som efter hand som tiden gått sett mer och mer ut som en explosion. Varför? Det hade varit enkelt att bara skylla på att vi inte haft ordentliga förvaringsmöjligheter, men vi har också haft två hela månader på oss att försöka förbättra situationen. Vissa saker faller helt enkelt bara mellan stolarna och så låtsas man liksom inte om dem. Förrän det mitt i oredan är helt omöjligt att hitta något som helst, och man står och beskyller varandra för att ha slarvat bort grejer, när det egentligen bara handlar om att man inte vill dyka ner i den där läbbiga flyttlådan, nästan av rädsla för vilka monster som hunnit flytta in sedan sist...

Men, vet ni hur svårt det är att hitta ett ordentligt badrumsskåp? Till vettiga pengar? Inte lätt! Särskilt inte när ens lokala IKEA ska bygga om inom snar framtid och därför minimerar sitt sortiment? Och när nästan alla badrumsmöbler på andra ställen i regionen är vägghängda! Dessutom så blir man lite dumsnål när möbeljätten har ett set med fem badrumsmöbler för 695 spänn, medan nästa prisläge är ett endaste skåp för 850 kr... Strunt samma att man bara behöver ett eller två av skåpen i fem-setet, det är liksom en principsak ibland.

Kullen, fem delar för 695 pix
Lillången för 695 pix + ben à 150
Lillången för 695 pix + ben à 170
alla tre bilderna från www.ikea.com/se

Fast denna gången segrade ändå förnuftet. Vi köpte dyra skåp. Två stycken. Och det var det värt när alla saker nu plötsligt fick en plats, och badrummet blev den där rogivande oas som jag tycker att ett badrum ska vara. Jag firade till och med att hoppa i badkaret i går. Det har inte känts lockande innan, men nu kunde jag äntligen ligga där och relalalaxa med GOTT samvete!

Nu är det bara att skifta fokus till nästa skamfläck - hyllorna ovanför sängen i sovrummet som aldrig kommer på plats... Suck... ;)

Inga kommentarer: